System Danmarc

OM

Projektet

Rollespillet ”System Danmarc” blev afholdt fra 7-9 oktober 2005. Til arrangementet oplevede 350 betalende deltagere i alderen 16-42 år et fremtidens danmark hvor de svageste borgere ikke fik del i velfærden, hvor man ikke havde indflydelse på det samfund man levede i, hvor kriminalitet og misbrug var en naturlig del af hverdagen og hvor man ikke stillede spørgsmålstegn ved at det selvfølgelig var sådan verden hang sammen. Et fremtidens Danmark hvor demokratiet havde spillet fallit…

"Dette scenarie har givet mig en følelse der stadig ikke er kommet ud af kroppen de sidste par nætter har jeg drømt om min karakter og vågnet op hver morgen med en dårlig smag i munden. jeg må indrømme at jeg godt kunne lide at spille karakteren men jo mere jeg tænker over hvilket liv den person må have haft for jeg det dårligt, for efter at have set slut filmen er det gået op for mig at det liv er en realitet i danmarc da filmen var slut var jeg hved at bryde sammen i gråd, det er jeg stadig. Tak for at have hjulpet mig med at se at hvis vi skal ændre danmark skal vi starte fra bunden.” (anonym deltager)

Dokumentation af projektet

“For mig var det værste accepten, stilstanden og den ligegyldighed som indfangede alle spillere. Volden blev en ting, det handlede om at undgå, men som man derfor overså, hadet blev spillet ud mod andre i samme situation og vreden kom til udtryk overfor de nærmeste.” (anonym deltager)

Umiddelbart efter arrangementets afslutning blev deltagerne vist ind til filmfremvisning i biografsalen i valby medborgerhus. Her fremviste vi en 15 minutter lang dokumentar der havde udgangspunkt i forskellig socialgrupper i danmarks forhold til samfundet og demokratiet.

Målet var at perspektivere deltagernes oplevelser fra arrangementet til nutidens Danmark og ikke mindst at opfordre til individuel og aktiv deltagelse i samfundsdebatten.

Mine

PROJEKTER